2013. január 13., vasárnap

Narancsos-Csokis Tiramisu

Igazán egyszerű verziót találtam ki.Sajnos nincs normális képem róla csak ez,mert minden törlődött a telefonomból.



  • 2db narancs
  • két csomag babapiskóta korong vagy rendes
  • 50dkg mascarpone
  • 0,5l habtejszín
  • 10dkg tejcsokoládé
  • porcukor
  • nekem pisztácia volt,de kakaó a klasszikus a tetejére 
  1. Kikeverjük a mascarponét a felvert tejszínnel.Az egyik narancsot kifacsarjuk és mehet bele.Felolvasztjuk a csokoládét és azt is hozzákeverjük.Ha nem elég édes adhatunk még hozzá porcukrot.
  2. Rétegezés jön.Egy réteg piskóta narancslével meglocsolva+krém+piskóta+narancslé+krém.A tetejére meg vagy pisztáciát vagy kakaóport teszünk.
  3. Behűtjük és pár óra múlva,de ha kibírjuk egy éjszakára hűtőbe.Összeérnek az ízek és a piskóta is puha lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...